M 40+

M för Marknadsledning skickar en hälsning

- Våren 1973 var mittpunkten på den period då samurajerna Malte Andersson, Sören Gyll, Ulf Gyllenholm, Sonny Hellberg, Arne Svensson, Anders Wadström och jag, Owe Almgren, var ansvariga för att ratta RankXerox ABs marknadsföringsaktiviteter i Konungariket Sverige. Våra framgångar under perioden gav oss erkännande av RankXerox Limiteds koncernledning.

När jag erhöll info om tidpunkten för Vänrankans årsmöte 2013 tog jag med den alltid glade gamängen Anders upp en gammal tanke, dvs. att föreslå en återsamling av hela teamet vid något lämpligt tillfälle. Anders gav idén entusiastisk support. Uppmuntrad tog jag kontakt med de övriga i gänget och föreslog att vi efter 40 år skulle friska upp våra gemensamma minnen från anno dazumal vid en gemensam middag kvällen innan det kommande årsmötet. Responsen var överväldigande, alla tackade ja. Vi träffades på Stallmästargården och fortsatte i Götiska rummet, en lokal som jag under den aktuella perioden på 70talet gärna nyttjade för att avrunda de flesta smärre såväl interna som externa "VIP-tillställningar". Under kvällen gjorde vi oräkneliga, nostalgiska strandhugg naturligtvis bl a i Örebro, Marakesh och Åbo.


Före uppbrott beslutades unisont att vi borde planera för återkommande samlingar. Anders fick stafettpinnen för att testa idén i år och han bokade modigt in oss på YASURAGI, Hasseludden, som erbjuder "Japansk njutning för kropp & själ". Vi samlades för en nästan dygnslång samvaro i slutet på maj. Det började med eftermiddagsfika på terrassen med en osannolikt härlig skärgårdsutsikt i rena sommarvädret, fortsatte i den japanska spa-avdelningen, följt av en apéro i baren som förberedelse för den stående 6-rätters middagen i Restaurang TEPPANYAKI. Kvällen avrundades med en night cap på den därför avsedda ljugarbänken i ett avskilt hörn i en från övriga utrymmen något avskild bar. Efter en, som sig bör i sådana sammanhang, civiliserat sen frukost dagen efter tog vi avsked efter ännu ett fantastiskt lyckat möte. Stafettpinnen gick vidare till Ulf."

Bakom kameran, Arne Svensson och vid pennan, Owe W Almgren

För ev förtydligande, några 70-talsbilder ...

 

.


Åter till VänRankan startsidan

Denna sida reviderades senast 2016-04-28 17:07